Leerlingbegeleiding

Leerlingbegeleiding 

Soms hebben leerlingen problemen die buiten de directe schoolsfeer liggen. Een leerling kan bijvoorbeeld heel onzeker zijn, last hebben van faalangst, last hebben van problemen in de thuissituatie of andere sociaal-emotionele problemen. Bij deze problemen kan een mentor terecht bij een van de leerlingbegeleiders. Zij kunnen met een leerling in gesprek gaan of meekijken welke begeleiding nodig is. De begeleiding door een leerlingbegeleider is over het algemeen van korte duur (drie tot zes keer). 

Onze leerlingbegeleiders zijn:

Marc Langeveld m.langeveld@trevianum.nl
Adriana Prinsen a.prinsen@trevianum.nl
José van den Poll j.poll@trevianum.nl

Rouwverwerking 

Je bent jong en de dood lijkt nog zo ver weg. Maar toch heb je al afscheid moeten nemen van een dierbaar iemand. Het verlies voel je intens en de leegte die achterblijft, is niet te vullen. Je voelt je kwaad, wanhopig en in de steek gelaten. En een intens verdriet is voelbaar. Alle pijn, alle verdriet en woede die je voelt bij zo'n afscheid, noemen we rouwen.  

Wellicht vraag je jezelf af waarom dit moest gebeuren, maar antwoorden krijg je niet. Vrienden en familie willen je wel bijstaan, maar weten vaak zelf niet goed raad. Zij zitten misschien zelf midden in de verwerking van hun eigen verdriet. En je vrienden voelen zich machteloos omdat zij jouw verdriet niet weg kunnen nemen. Jij vindt het moeilijk om je echte gevoelens te tonen aan anderen. Dit is een stukje van jou. Misschien toon je de buitenwereld een stoer gezicht, of probeer je het verdriet op alle mogelijke manieren weg te drukken. Maar je merkt dat de pijn blijft. Het verdwijnt niet door er geen aandacht aan te schenken. 

Contact met lotgenoten kan je steunen en helpen om de pijn en het gemis toe te laten en een plaats in je leven te geven. Het zijn jongeren die hetzelfde doormaken als jij en daardoor begrijpen zij wat jij doormaakt.  

Ben je jong en heb je iemand verloren door de dood die je erg dierbaar was? Herken je iets van jezelf in de volgende omschrijvingen? Voel je je soms down? Heb je moeite om je te concentreren? Laat je naar buiten toe iets anders zien dan hoe jij je voelt? Dat zelfs je beste vrienden, hoe graag zij jou ook willen helpen, je niet echt kunnen bereiken? Wil je je ervaringen delen met andere jongeren die ook een verlies te verwerken hebben? 
 
Neem dan deel aan de rouwverwerkingsgroep. Een groep waar jij jouw verhaal kwijt kunt, op je eigen wijze, wanneer jij er klaar voor bent. 

De groep wordt begeleid door José van den Pol en Yukio Tjon A Hie. 

Trevianum Scholengroep
Trevianum Scholengroep
Trevianum Scholengroep
Trevianum Scholengroep
Trevianum Scholengroep
© Trevianum scholengroep 2024